«Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό», διαμηνύει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Επιδίωξη μας είναι στο θέμα του ασφαλιστικού να διαμορφωθούν εκείνες οι συμμαχίες στον ευρωπαϊκό χώρο που θα μας επιτρέψουν να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Την ρήξη την επιλέγεις όταν εκτιμάς ότι αυτό που ακολουθεί μπορεί να είναι προς όφελός σου», επισήμανε ο υπουργός για το καυτό ζήτημα του ασφαλιστικού και συμπλήρωσε:

«Δεν φοβάμαι διαφοροποίηση στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής ομάδας στα επόμενα νομοσχέδια. Αν ποτέ υπάρξουν προβλήματα στη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά θα είναι αντανάκλαση από τη σχέση του με την ίδια την κοινωνία και αυτό που διαπιστώνει κάποιος σήμερα είναι ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας παρακολουθεί τις κινήσεις της κυβέρνησης είτε με ανοχή είτε με συμπάθεια, αλλά σε κάθε περίπτωση της δίνει το περιθώριο να πορευτεί ευελπιστώντας πως τα βήματα που ακολουθεί τελικά θα οδηγήσουν  εκτός της μέγγενης των πολιτικών της ακραίας λιτότητας.»

Όσον αφορά τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τόνισε: «Η σχέση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. δοκιμάστηκε στην πρώτη περίοδο  της διακυβέρνησης με θετικά αποτελέσματα ενώ και μετά τις εκλογές φαίνεται ότι, παρά τις μικρές και μεγάλες διαφορές σε διάφορα προγραμματικά  ζητήματα, τελικώς πάντοτε επιτυγχάνεται εκείνη η αναγκαία συνεννόηση που δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή.»