«”Ελάτε χωρίς τον Ευάγγελο Βενιζέλο”, είναι μία αθλιότητα, την οποία ας την κρατήσουν για τον εαυτό τους όσοι την εκφέρουν», δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Αυτή τη στιγμή, μπροστά στα τεράστια προβλήματα της χώρας, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να βάζει ζητήματα τέτοιου είδους, πολύ περισσότερο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που έβαλε το προσωπικό του μέλλον στην υπηρεσία της πατρίδας», ανέφερε ο κ. Μανιάτης, προσθέτοντας ότι «μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με κάποιες επιλογές του, αλλά ήταν και ο άνθρωπος, που σήκωσε στην πλάτη του την Ελλάδα, όταν άλλοι ήταν απ’ έξω και πετροβολούσαν».

«Αναφέρομαι στον κύριο Τσίπρα και σε αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που από μακριά πετροβολούσαν, για το περίφημο χαράτσι και τον ΕΝΦΙΑ που θα τον καταργούσαν και τώρα τον διπλασιάζουν ή το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, που και αυτό θα το κρατούσαν και τώρα το έχουν φτάσει στα τάρταρα και χιλιάδες άλλα πράγματα. Ας κρατήσουν για τον εαυτό τους τέτοιου είδους μικροπρέπειες», σημείωσε ο βουλευτής.

Σχετικά με τη θέση Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα, που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι «τα προβλήματα της χώρας είναι τόσο μεγάλα, τόσο πολλά και τόσο έντονα, που για να αντεπεξέλθει οποιαδήποτε κυβέρνηση, πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμπαράσταση», ενώ σε σχέση με εκείνους, που ζητούν κυβερνήσεις τεχνοκρατών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «σε περίπτωση οικουμενικής κυβέρνησης, ο πολιτικός κόσμος της χώρας έχει άξιους επιστήμονες σε όλα τα κόμματα, για να στελεχώσουν οποιαδήποτε κυβέρνηση».