Συσκέψεις, συνεδριάσεις, σύγκλιση όλων των κυβερνητικών οργάνων επιστολές και τηλεφωνική ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Κι όλα αυτά από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού προκειμένου να δείξει στις αγορές κι όχι μόνο ότι το μεσοπρόθεσμο θα εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν.

Μέχρι τις 16 Αυγούστου που καταφτάνουν και πάλι οι εκπρόσωποι της τρόικα η κυβέρνηση έχει στόχο να έχει καταθέσει αν δεν έχει περάσει από τη βουλή μια σειρά νομοσχεδίων και τα υπουργεία να έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση των βασικών διατάξεων του μεσοπρόθεσμου.

Σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο και το απόγευμα η ΚΤΕ οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Αύριο συνεδριάζει η ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος κι την Πέμπτη η κυβερνητική επιτροπή.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός έχει λέγεται στείλει ήδη επιστολές στους υπουργούς με βασικές οδηγίες ενώ πιθανότατα αύριο θα ενημερώσει τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την απόφαση των Βρυξελλών και τις επόμενες άμεσες κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την ελληνική πλευρά.

Η όλη κινητικότητα από πολλούς ακόμα και κυβερνητικούς παράγοντες ερμηνεύτηκε και ως προεκλογική .Όμως το μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι «οι συνθήκες απαιτούν εγρήγορση πολύ δουλειά και όχι εκλογικά σενάρια που αποπροσανατολίζουν από το κυρίαρχο θέμα που είναι η εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου».