«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε ποτέ για σεισάχθεια», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας στα περί «ακυβέρνητου καραβιού». «Μην μας ταυτίζετε με πρόσωπα που δεν είναι και στην επικαιρότητα τώρα» δήλωσε.

Ο υπουργός Ενέργειας, μιλώντας στο Mega, παραδέχθηκε ότι «τα μέτρα που έχει αποφασίσει και ψηφίσει η κυβέρνηση είναι δύσκολα, αλλά αναγκαία για να πάμε μπροστά», διευκρινίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει με αργά και σταθερά βήματα τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως υπάρχει περιστολή δαπανών και «η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις».

Ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «δεν έχουμε αντιπολίτευση πολιτικά» και υποστήριξε ότι «καθημερινά εκτίθενται», γιατί δεν έχουν προτάσεις για συγκεκριμένα θέματα. «Τι θεωρούν ότι ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων και έχουμε χάσει τη μνήμη μας;», διερωτήθηκε.

Διέψευσε, τέλος, τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτά νοθεύουν τη Δημοκρατία, η οποία «θέλει κυβέρνηση και αντιπολίτευση».