Αποπομπή του Ευριπίδη Στυλιανίδη από την προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι, και ταυτόχρονα σαφή στήριξη από την ηγεσία της ΝΔ, ζητεί ο Γιώργος Βουλγαράκης απαντώντας στις αιχμηρές δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Η δήλωση του κ. Βουλγαράκη έχει ως εξής:

«Θέλω να ελπίζω ότι η δήλωση του κ. Στυλιανίδη δεν είναι σε γνώση και, πολύ περισσότερο δεν τυγχάνει της εγκρίσεως της ηγεσίας της ΝΔ. Ο κ. Στυλιανίδης είναι μέλος της επιτροπής της Βουλής η οποία έχει δικαστικές εξουσίες και αρμοδιότητες. Ως εκ τούτου είναι Νομικά και Πολιτικά απαράδεκτο να προβαίνει σε δημόσιες πολιτικές κρίσεις και χαρακτηρισμούς αμφισβητώντας έτσι ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ενός ανθρώπου που κατηγορείται άδικα να υπερασπισθεί τον εαυτό του με όποιο τρόπο θεωρεί πρόσφορο».

Και η γραπτή ανακοίνωση του κ. Βουλγαράκη καταλήγει:

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ στο βαθμό που σέβεται τους θεσμούς, οφείλει να ανακαλέσει το Βουλευτή της από την επιτροπή και ο Πρόεδρος της επιτροπής να ζητήσει την αντικατάστασή του».

Νωρίτερα ο κ. Στυλιανίδης είχε χαρακτηρίσει «αστειότητες» το αίτημα να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση ο Αντώνης Σαμαράς και κατηγορούσε εμμέσως πλην σαφώς το Γιώργο Βουλγαράκη για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μόλις χθες, οι εκπρόσωποι της ΝΔ δήλωναν απερίφραστα ότι σχετικά με τις καταθέσεις για την υπόθεση Βατοπεδίου «η σταθερή μας θέση είναι πως όλοι οι μάρτυρες που θα προταθούν από τους εμπλεκόμενους είναι ευπρόσδεκτοι». Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο κ. Στυλιανίδης διέψευσε τη θέση αυτή και «άδειασε» το Γιώργο Βουλγαράκη.