Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των ταξί διατύπωσαν από το βήμα της Βουλής οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής και Μαρία Σκραφνάκη.

Αν η ρύθμιση για τα ταξί ερχόταν ως νομοθετική ρύθμιση και όχι ως Προεδρικό Διάταγμα δεν θα περνούσε, εκτίμησε ο κ. Παπουτσής που έκανε λόγο για «δογματισμό» της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του ζητήματος και την κάλεσε να πάει άμεσα σε διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Σχολίασε παράλληλα ότι σημαντικός παράγοντας για τις όποιες αλλαγές θα πρέπει να είναι τα πληθυσμιακά κριτήρια, τα οποία επί της ουσίας καταργούνται με τη διαδικασία για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Από την πλευρά της η κ. Σκραφνάκη απηύθυνε έκκληση για διάλογο για τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Κάλεσε μάλιστα τόσο τους ιδιοκτήτες ταξί να απομακρυνθούν από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, όσο και τον υπουργό Υποδομών να συζητήσει τα πληθυσμιακά κριτήρια, επικαλούμενη και την περίπτωση των φαρμακοποιών όπου υιοθετήθηκε συμβιβαστική λύση.