Τα πολιτικά του «πυρά» προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα έστρεψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στο Mega, τονίζοντας πως δεν έχει λόγο να φοβάται την τηλεμαχία μεταξύ των τριών υποψηφίων για την αρχηγία της ΝΔ και δικαιολογώντας εν μέρει τον Β. Μεϊμαράκη που το αρνείται λόγω του ότι ανήκει σε άλλη πολιτική γενιά.

«Ο κ. Μεϊμαράκης έχει μια λογική να αρνείται το debate, διαφωνώ, κάνει λάθος και η βάση μας που το επικροτεί, στοιχείο μεγάλου πολιτικού πρωτογονισμού να λέμε ότι προτιμούμε σιωπηρές εκλογές που οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν χωρίς να ξέρουν τι λέει ο καθένας μας. Είναι μιας άλλης γενιάς που είχε συνηθίσει να μην συνομιλούμε πολύ στη ΝΔ και τον σοκάρει η ιδέα να συνομιλήσουμε και μάλιστα on camera, έχει μια λογική να το λέει», σημείωσε.

Και συνέχισε στρεφόμενος στον κ. Τζιτζικώστα ο οποίος όπως είπε «είναι της δικής μας γενιάς, των social media, του twitter, εκεί που λέει στο σποτάκι του ότι θέλει να με βρίζουν οι πολίτες και να με ρωτάνε και ο οποίος έχει κεντρικό σύνθημα στην καμπάνια του “τολμάμε” δεν μπορεί να φοβάται το debate».

«Τον καλώ να έρθει την άλλη εβδομάδα και να κάνουμε ένα debate οι τρεις μας (με τον κ. Μητσοτάκη). Εάν φανεί ότι έχει πραγματικά αρχηγικές ικανότητες και μπορεί να κάνει τη διαφορά μόνο κερδισμένος θα βγει», είπε ενώ στον αντίποδα υπογράμμισε ότι «εάν κάνει πολιτική διαχείριση δεύτερης θέσης βλέποντας τις δημοσκοπήσεις» και εάν αυτή είναι η λογική του «δεν του αξίζει να είναι αρχηγός γιατί ο αρχηγός πρέπει να είναι γενναίος».

Κατηγόρησε μάλιστα τον περιφερειάρχη ότι «λέει τώρα σωστά ότι η τακτική συναίνεσης του κ. Μεϊμαράκη ήταν καταστροφική αλλά την ακολουθούσε ο ίδιος πέρυσι τέτοια εποχή, ζητώντας συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ και παραίτηση Σαμαρά για να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

«Επειδή το πιο ωραίο στη ζωή είναι το ευθύ και επειδή το πιο αρχηγικό είναι το γενναίο ας αφήσουμε τις δικαιολογίες. Εάν τολμήσει ο Αποστόλος Τζιτζικώστας να κάνουμε το debate θα συμβούν δυο πράγματα. Πρώτον θα φανεί ο καθένας μας από τι είναι φτιαγμένος και δεύτερον θα αναγκαστεί στο τέλος να έρθει ο Μεϊμαράκης γιατί αν δεν έρθει θα χάσει τις εκλογές», κατέληξε.

Νωρίτερα και αναφορικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στον ξυλοδαρμό του Γ. Κουμουτσάκου μίλησε για συνειδητή προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ουσιαστικά ως πολιτικό στόχο τη ΝΔ.

«Εγώ πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εδώ και τουλάχιστον 2-3 χρόνια έχει μια συνειδητή προσπάθεια βοήθειας στον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί ως πολιτικό στόχο τη ΝΔ, υβρίζει και κατηγορεί παντού τη ΝΔ», επισήμανε.

Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο κάνει αυτή την εκτίμηση σχετικά με τα όσα έγιναν στο Σύνταγμα τόνισε πως «εάν δεν είχαν γίνει αυτά τα επεισόδια θα ακολουθούσαμε πολλές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα από τους ποντιακούς συλλόγους για το θέμα Φίλη, αυτές οι συγκεντρώσεις θα έφθειραν την κυβέρνηση και σε κάποιο σημείο θα οδηγούσαν τον κ. Φίλη σε παραίτηση, αυτές οι συγκεντρώσεις τώρα δεν πρόκειται να γίνουνμ, γιατί όποιος λέει για συγκέντρωση θα φοβάται ότι θα παρατηρηθούν αυτά τα επεισόδια, άρα, η Χρυσή Αυγή ή όποιος άλλος το έκανε με αυτό τον τρόπο έσωσε τον κ. Φίλη».

«Εθνικός σκοπός η μείωση των φόρων»

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας για τον δικό του στόχο σε περίπτωση που εκλεγεί τόνισε πως «πρέπει να καταστήσουμε εθνικό σκοπό στην Ελλάδα τη μείωση των φόρων, ο μόνος τρόπος για φύγει η χώρα από τη μιζέρια είναι να σώσουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση, αν δεν σώσουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση όλοι θα βουλιάξουμε».

Και συνέχισε: «Με νόμους όπως 100% προκαταβολή που ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε όλοι στο γκρεμό. Θέλω να έχω την ευκαιρία με τους συνυποψηφίους μου να συζητήσουμε δημόσια στον κόσμο και να εξηγήσουμε τις προτάσεις μας για το πως θα σώσουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση».

Υπογράμμισε με έμφαση ότι εάν εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ, «ο κεντρικός στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης στη συνέχεια θα είναι να σώσουμε επιτέλους τη μεσαία τάξη στη χώρα που σήμερα είναι ανυπεράσπιστη».