Στις 9:00 συνεχίζονται οι εργασίες της 8ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου προεδρείου και των μελών του Δ.Σ. Στις 11:00 οι νεοκλεγέντες θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσλάνικο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση με τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στη διάρκεια της οποίας θα απευθύνουν χαιρετισμούς η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης. Στις 15:30 τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. θα έχουν συζήτηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γ. Τάσου και με το μέλος της Επιτροπής Αμυνας, Α. Δαμιανό.

Στις 10:00 συνεδριάζει εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στόχος, ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από πυρκαγιές.

Στις 10:15 στο Τρέβι της Ιταλίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και του 6ου Θερινού Πανεπιστημίου του ΚΕΑ, θα παρουσιάσει στην Εκτελεστική Επιτροπή, εκ μέρους του προεδρείου, το Σχέδιο Πρότασης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για μια εναλλακτική αριστερή διέξοδο από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Στις 10:30 στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: «Ιδρυση τράπεζας οστικών μοσχευμάτων».

Στις 11:00 στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό, συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα σενάρια χρεοκοπίας και το χρέος».

Μισή ώρα αργότερα, στις 11:30 ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Κω όπου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για θέματα τουρισμού με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Στις 19:00 αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests 91 ευρωπαϊκών τραπεζών.

Συνεχίζει και σήμερα τη διήμερη περιοδεία του στην Κοζάνη και την Φλώρινα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Αρχίζουν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις. Θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.