«Είναι λάθος οι βουλευτές βγαίνουν και μάλιστα να προτρέχουν πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι υποψηφιότητες και αρχίσουν οι διαδικασίες, να λένε ότι “εγώ είμαι με τον Α ή με τον Β”», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση για την εκλογή του νέου αρχηγού.
Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε μεταξύ άλλων και στο ερώτημα αν προτίθεται να τοποθετηθεί υπέρ κάποιου εκ των υποψηφίων: «Θα το κάνω τη στιγμή που θα κρίνω ότι κάποιος με έχει πείσει. Θεωρώ όμως ότι η εμπειρία που έρχεται από το παρελθόν και από τις ανοικτές διαδικασίες του 2009, που τότε σας θυμίζω ότι η πλειοψηφία των βουλευτών είχαμε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Μπακογιάννη, ελάχιστοι είχαν ταχθεί υπέρ του κ. Σαμαρά και ο κόσμος ψήφισε τον κ. Σαμαρά, ουσιαστικά δεν βοήθησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα την επόμενη ημέρα. Και θεωρώ ότι είναι λάθος οι βουλευτές να βγαίνουν και μάλιστα να προτρέχουν πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι υποψηφιότητες και αρχίσουν οι διαδικασίες να λένε ότι “εγώ είμαι με τον Α ή με τον Β”».
Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει λίγο να κρατηθούμε απέξω να θέσουμε τους προβληματισμούς γιατί δεν είμαστε αμέτοχοι γιατί εμείς είμαστε αυτοί που – αν θέλετε – θα υποστούμε τις συνέπειες της οποιαδήποτε λαϊκής βούλησης, θα αναγκαστούμε να δουλέψουμε μαζί με τον καινούργιο αρχηγό και βεβαίως να έχουμε να γευτούμε τα αποτελέσματα αν πετύχει κι έχουμε μία καλή εκλογή και αυξημένα ποσοστά και βεβαίως θα υποστούμε και τις συνέπειες μίας εκλογικής συρρίκνωσης με τον καινούργιο αρχηγό. Καλύτερα είναι να φεύγουμε από την ονοματολογία δεν βοηθά και θεωρώ ότι οι συνάδελφοί μου που ήδη βγήκαν και είπαν υπέρ του Α ή του Β, νομίζω ότι δεν προσθέτουν σε αυτόν τον διάλογο».
Στο ερώτημα αν υπάρχει κίνδυνος για την ενότητα του κόμματος από τη διαδικασία της εκλογής νέου προέδρου ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Κίνδυνος για την ενότητα θα υπάρξει από την επόμενη της διαδικασίας, αν κάποιοι δεν δεχθούν το αποτέλεσμα της εκλογής. Θεωρώ ότι αυτό θα πρέπει όλοι να το διαφυλάξουμε. Δεν χρειάζεται η ΝΔ απ’ αυτή την εκλογή να βγει μικρότερη, πρέπει να βγει μεγαλύτερη. Κι αυτή πρέπει να είναι η αγωνία μας, πως θα βγει μεγαλύτερη. Γι’ αυτό σας λέω πολιτικό διάλογο και όχι διάλογο επί τη βάσει προσώπων».