Στις 9:30 στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Υγείας και Αλληλεγγύης του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο για τον νέο υγειονομικό χάρτη. Στις 15:00 συνεδριάζει ο ΚΤΕ Αθλητισμού με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον 6πουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο σχετικά με τις θέσεις και πρωτοβουλίες του υπουργείου για την αντιμετώπιση των παθογενειών στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στις 11:30 π.μ. στο γραφείο ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, δημόσια συζήτηση στα αγγλικά θα φιλοξενήσει το Γερμανικό Ιδρυμα Bertelsmann και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), με θέμα: «Η μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Διακυβέρνησης». Η κρίση της ευρωζώνης ανέδειξε πολλές ελλείψεις στην ικανότητα της Ε.Ε. να διαχειριστεί κρίσεις, στις διαδικασίες ελέγχου του προϋπολογισμού και τις συνακόλουθες κοινωνικές συνέπειες. Αυτά τα ελλείμματα δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με κεντρικά ζητήματα δημοκρατικής νομιμοποίησης και πολιτικής ηγεσίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η σταθερότητα της Ευρωζώνης τίθεται υπό αμφισβήτηση και το μέλλον της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης βρίσκεται σε κίνδυνο.

Στις 12:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ οποίοι θα τον ενημερώσουν για το σχέδιο νόμου-πλαισίου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη 13:30 μ.μ. στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων για το σχέδιο νόμου-πλαισίου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στις 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Στις 14:30 στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τους κ.κ. Παναγιώτη Ροϊλό, καθηγητή Νεοελληνικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και Δημήτρη Γιατρομανωλάκη, καθηγητή Κλασικών Σπουδών και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins & ερευνητικό εταίρο του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Στις 20:00 στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» η έναρξη των προβολών ταινιών και παράλληλων εκδηλώσεων του διήμερου 1ου Φεστιβάλ Ψηφικού Κινηματογράφου.

Στις 20:30 η συνέλευση των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Δημοκρατίας του Αγρινίου.