Με αντικείμενο τον ορισμό των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν, συνεδριάζει αυτή την ώρα στη Βουλή η Προανακριτική για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Πριν από λίγο, ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των μαρτύρων που προτείνει προς εξέταση.

Προτείνει λοιπόν να κληθούν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Μιχάλης Λιάπης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Παύλος Γερουλάνος, με την ιδιότητα των πρώην και του νυν υπουργού Πολιτισμού αντιστοίχως.

Εκτιμά επίσης ότι φως στην υπόθεση θα ρίξουν οι καταθέσεις του καθηγητή Αστικού Δικαίου κ. Ιωάννη Καρακώστα και των δικαστικών λειτουργών κ. κ. Παναγιώτη Μεϊδάνη και Γεώργιου Κολιοκώστα.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής, ο Γιώργος Βουλγαράκης τονίζει: «Από το σύνολο της δικογραφίας προκύπτει περίτρανα ότι δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη ή εμπλοκή στην υπόθεση του Βατοπεδίου», και προσθέτει: «Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπερασπίσω τον εαυτό μου απέναντι σε μια κατηγορία που είναι αόριστη, ασαφής και νομικά έωλη».