«Εσπευσμένα» θεωρεί η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ πως ξεκίνησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου του κόμματος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Αυτό που προτείνω και εισηγούμαι είναι “κρείττον σιγάν και σπεύδε βραδέως”, να γίνουν κάποιες διαδικασίες […] να δρομολογηθούν οι διαδικασίες όπως είχαν προγραμματιστεί, μέσα σε ένα εξάμηνο να πάμε στην εκλογή αρχηγού, να έχει προλάβει ο καθένας να πει, να εξηγήσει τι προτείνει και γιατί διεκδικεί την ηγεσία», ανέφερε η κ. Βόζεμπεργκ.

Σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, η κ. Βόζεμπεργκ σχολίασε πως «σίγουρα η Νέα Δημοκρατία έχασε, αλλά δεν έχασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης» και πρόσθεσε: «Η ήττα ήταν αναμενόμενη, με την έννοια ότι μέσα σε επτά μήνες ο πολίτης δεν αλλάζει άποψη, επειδή άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ πουκάμισο και έβαλε από το άσπρο μαύρο. Γιατί το μαύρο πουκάμισο -έτσι να το πω σχηματικά- δεν εφαρμόστηκε».

Εκτίμησε δε, ότι «η ΝΔ χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα», αλλά «η ιδεολογία και οι αρχές της είναι συγκεκριμένες» και δεν αλλάζουν. «Να καθίσουμε στα όργανα να το δούμε, πού κάναμε λάθος, πού ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη και γιατί δεν μας έχει συγχωρήσει ακόμη».