Στις 9:00 στην έδρα της Ιεράς Συνόδου, στη Μονή Πετράκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για θέματα σχέσεων κράτους και εκκλησίας αλλά και την αναζήτηση τρόπων για την ενεργό συμμετοχή της εκκλησίας στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Στις 9:30 στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Παιδείας προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από την αρμόδια υπουργό, Αννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στις 15:00 θα συνεδριάσει ο ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Στις 10:00 αρχίζει στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση σχεδίων-νόμων τω υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στις 10:45 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη,  θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. Στις 11:30 θα επισκεφθεί την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ, στις 17:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 17:30 θα συναντηθεί με τα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμμαχίας και στις 19:30 θα συναντηθεί με τα μέλη του forum για την Ελλάδα.

Στις 11:30 στη Βουλή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.

Την ίδια ώρα στη συμβολή του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και της Λεωφόρου Αμαλίας τα εγκαίνια του Info-Point, του νέου σημείου πληροφόρησης πολιτών του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών.

Στις 12:00 συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο

Στις 13:00 στο αμφιθέατρο Καρατζά εκδήλωση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών για την παρουσίαση του συλλογικού τόμου με τίτλο: «Η διεθνής κρίση, η κρίση στην Ευρωζώνη και το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Στις 13:30 συνάντηση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της ΝΔ προκειμένου η υπουργός να ενημερώσει τον κ. Σαμαρά για το σχέδιο νόμου-πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στις 14:00 στο Προεδρικό Μέγαρο ο προέδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί το διοικητικό συμβούλιο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών.

Στις 19:00 στο Γκάζι θα βρίσκονται οι δύο ταξιδιώτες που κάνουν τον γύρο του κόσμου με ηλεκτρικό ποδήλατο, ο Ισπανός Guim Valls Teruel και η Βιετναμέζα σύζυγός του, Thuy Anh Nguyen. Οι δυο τους ξεκίνησαν από την Κίνα και έχουν διανύσει περισσότερα από 18.000 χλμ. Επόμενοι σταθμοί τους μετά την Ελλάδα είναι η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Λατινική Αμερική. Οι ταξιδιώτες θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και θα κάνουν επίδειξη των υβριδικών ποδηλάτων τους.
 
Σήμερα στο Παρίσι συναντώνται οι επικεφαλής των μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρώπης προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας και από ιδιώτες.

Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου έχει προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του, υπουργό Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόϊμπλε.

Στο Βελιγράδι θα βρίσκεται από σήμερα έως τις 10 Ιουλίου η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της 20ής ετήσιας συνόδου.

Συνέρχεται σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.