Τραβώντας μια ευθεία διαχωριστική γραμμή με «το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ, πολιτικά παραμορφωμένο, κοινωνικά απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο», ο Ακης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε και σήμερα ότι είναι αθώος για τα όσα του καταλογίζονται επί της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων.
«Το ΠΑΣΟΚ κατέληξε σε αυτό που λέει ο λαός «κακό χωριό τα λίγα σπίτια» και σε «ενός ανδρός αρχή», σχολίασε ο κ. Τσοχατζόπουλος δηλώνοντας παράλληλα:
«Ειλικρινά δεν νιώθω ούτε οργή, ούτε λύπη. Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου. Γιατί δεν με παραπέμπει το κόμμα μου. Αυτό δεν είναι το κόμμα μου, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να καταστεί συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού.
Εγώ πάντως είμαι και θα παραμείνω ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της ευρωπαϊκής και ελληνικής κρίσης, οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ αναδεικνύονται σε διέξοδο και λύση για όλα».
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρώην υπουργός:
«Είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημα του λαού «κλείστε, επιτέλους κάποιον στη φυλακή», διότι δεν είναι ο ίδιος δικαστής. Την ίδια ώρα έβριθε ο Τύπος από σωρεία δημοσιευμάτων και σχολίων ότι «το Μαξίμου, με εντολή του πρωθυπουργού «κλειδώνει» την υπόθεση Άκη», ότι δίνει εντολές «να βρεθούν στοιχεία για τον Άκη», και μάλιστα ζήτησε και χρονοδιάγραμμα. Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται, ότι κάποιοι επιχειρούν να τον κάνουν τελικά «δικαστή»;»
Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο πρώην υπουργός υπογράμμισε:
«Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο, ούτε μία μαρτυρία ότι δωροδοκήθηκα ή ότι επηρέασα οποιονδήποτε, ώστε να δωροδοκηθώ. Μου αποδίδουν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα χωρίς κανένα, μα κανένα στοιχείο, χωρίς καν το πόρισμα του ΣΔΟΕ».
Έκανε λόγο για «σκευωρία, ψεύδος και πολιτική δίωξη που ντύθηκε με νομικό μανδύα» και χαρακτήρισε το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής «πολυσέλιδο μυθιστόρημα, διάτρητο, μνημείο πλαστογράφησης και πραξικόπημα κατά της αλήθειας».
«Οι συντάκτες του πορίσματος ήταν εκτός επιτροπής και το κείμενο διαμορφωμένο πριν τη συγκρότησή της», είπε.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε και πάλι στο ρόλο του ΚΥΣΕΑ της περιόδου Σημίτη και υποστήριξε ότι χωρίς τις σχετικές με την υπόθεση, αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, που ήταν όλες ομόφωνες, δεν μπορούσε να προχωρήσει τίποτα.
Κάλεσε μάλιστα τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ –μεταξύ αυτών τον πρωθυπουργό και τους κ.κ. Πάγκαλο, Βενιζέλο, Ρέππα, Χρυσοχοΐδη και Β. Παπανδρέου- να μιλήσουν στην Ολομέλεια και να ενημερώσουν τους βουλευτές πριν αυτοί ψηφίσουν.
Δείτε τους υπουργούς και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν για τα υποβρχια