Οι κανόνες με τους οποίους θα κατανεμηθούν οι 384 ελεύθεροι χώροι που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στα στέγαστρα των αστικών λεωφορείων, σε κόμματα και συνδυασμούς ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, αλλά και εάν θα παραχωρηθούν θέσεις στη Χρυσή Αυγή, απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η πρόταση του προέδρου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, να δοθεί το 50% των χώρων στα κόμματα που ήδη εκπροσωπούνται στη Βουλή και το 50% να μοιραστεί αναλογικά στα πρωτοεμφανιζόμενα δεν έγινε ομόφωνα αποδεκτή και το Σώμα αποφάσισε να κατανεμηθούν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Εφραίμ Κυριζίδης, ζήτησε να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος. «Δεν έχουμε αντίρρηση να δοθεί χώρος και στη Χρυσή Αυγή, από τη στιγμή που ο Άρειος Πάγος έχει δεχτεί το κόμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Γιώργος Αβαρλής, στην τοποθέτησή του πρότεινε «σε καμία στάση να μην υπάρχει αφίσα της Χρυσής Αυγής», ενώ ανάλογη ήταν η στάση και του Μιχάλη Κωνσταντινίδη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»: «Δεν μιλάμε για ένα κόμμα που διαφωνούμε, μιλάμε για κόμμα με υπόδικους και ζητήματα που έχουν να κάνουν με φόνους, απειλές, ξυλοδαρμούς».

Η επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση», Ελεάννα Ιωαννίδου, είπε πως πρέπει «να αποκλειστεί ο νεοναζισμός και από αυτές τις λίγες θέσεις που δίνουμε δωρεάν», ενώ ο Γιώργος Ρακκάς από τις «Γειτονιές σε Δράση» πρότεινε «να τους αντιμετωπίζουμε ψυχρά, να μην δίνουμε εντύπωση ότι κάπως τους φοβόμαστε».

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και δημοτικός σύμβουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ωστόσο με επιστολή του ανέφερε πως «εάν δεν διανεμηθούν χώροι θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες».