Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται από σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου που συζητείται και σήμερα και ψηφίζεται αύριο στη Βουλή. Στις 9:00 οι «Αγανακτισμένοι» θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος ενώ η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνεται στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως. Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10 στην Ομόνοια.

Στις 9:00 στο ξενοδοχείο «Grand Resort Lagonissi» αρχίζει διήμερο συνεδρίου με θέμα «Γυναίκες των αραβικών χωρών και ο δρόμος προς τη δημοκρατίας» που διοργανώνει η Σοσιαλιστική Διεθνής Γυναικών σε συνεργασία με τον Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ.

Στις 9:30 εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου θα συνεχιστεί στις 18:00

Στις 9:30 στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει ο ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για το νομοσχέδιο «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης και άλλες διατάξεις». Την ίδια ώρα συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση ο ΚΤΕ Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από την υπουργό, Αννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στις 10:00 στον Πολυχώρο «Απόλλων» ημερίδα με θέμα: «Εθελοντισμός-Κοινωνική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή» που διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Στις 13:00 στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη οι εκλογές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος.

Στις 15:00 συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Κοιμητήρια Θέρμης στη Θεσσαλονίκη κηδεύεται ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Ιωάννης Μανωλεδάκης, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 74 ετών μετά από βραχεία νοσηλεία του με αναπνευστικά προβλήματα.