Την εκτίμησή της ότι ο πρωθυπουργός καταφεύγει στη λύση των πρόωρων εκλογών για να θέσει εκτός κόμματος τους διαφωνούντες βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

«Η δική μου αίσθηση και πεποίθηση είναι ότι οι εκλογές γίνονται με μοναδικό γνώμονα για να πετάξει ο κ. Τσίπρας έξω από τις λίστες τους βουλευτές που ψήφισαν όχι στο μνημόνιο» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA, ισχυριζόμενη παράλληλα ότι «εμείς θέλουμε αυτό το όχι, και αυτό περιέγραψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, να μην μείνει ορφανό αλλά να πάρει χαρακτηριστικά και να εκφραστεί μέσα στην κοινωνία».

«Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά την πολιτική εκπροσώπηση του όχι στο δημοψήφισμα . Δεν μπορούμε να ταυτίσουμε την πορεία της αριστεράς στην χώρα με τα Μνημόνια» πρόσθεσε η κα Χαραλαμπίδου, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα προχωρήσουν σε έναν νέα πολιτικό φορέα.

Ερωτηθείσα εάν θα μπουν στην Βουλή και αν είναι έτοιμοι οι διαφωνούντες βουλευτές για μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. η κα Χαραλαμπίδου τόνισε πως «εάν δουλέψουμε με συλλογικό τρόπο ο λαός θα επιβραβεύσει αυτή την στάση. Οργανωτικά δεν είμαστε έτοιμοι».