Το μεγαλύτερο έγκλημα στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας μας είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, των δημόσιων αγαθών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και σημείωσε ότι υπάρχουν κοινωνικά αγαθά που δεν μπορούν να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα κάτω από τη λογική του κέρδους και το νερό είναι ένα από αυτά.

Ιδιωτικοποιήσεις του νερού έγιναν και σε άλλες χώρες, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά, υπογράμμισε, επιστρέφει στο Δημόσιο χώρο παντού, αφού απέτυχαν αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις, που δημιούργησαν τεράστια κοινωνικά προβλήματα.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι για 150 εκατομμύρια θα δώσουμε σε ιδιώτες υποδομές ανεκτίμητης αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να κερδοσκοπούν. Μας γυρνάνε πίσω στις εποχές της ΟΥΛΕΝ και της POWER, βυθίζουν την κοινωνία στην απελπισία και στην απόγνωση και τόνισε την ανάγκη αυτά τα μέτρα να μην πρέπει να περάσουν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, Ευάγγελος Δημούδης, εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση και είπε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη παραδώσει το μοναδικό φυσικό αγαθό, αυτό που πραγματικά δίνει ζωή στον άνθρωπο, το νερό, για ένα κομμάτι ψωμί στα χέρια των ιδιωτών. Και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, πρόσθεσε, το έχει αποδείξει η εμπειρία, το έχει αποδείξει η πείρα από την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου το νερό πέρασε στα χέρια των ιδιωτών και η ποιότητά του αμφισβητήθηκε και η τιμή του αυξήθηκε κατακόρυφα.