Στο ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που επικρατεί στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τον Αντώνη Σαμαρά αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times. «Η αντιπολίτευση βάζει τέλος στις ελπίδες για συναίνεση», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της εφημερίδας όπου προστίθεται ότι η Ν.Δ θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα λιτότητας.

Η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ομολόγους έρχεται μέσα από τοποθέτηση του στους Financial Times. «Μου ζητάνε να τους στηρίξω για να δώσουν σε έναν ασθενή ένα φάρμακο, το οποίο τον σκοτώνει. Δεν θα το κάνω», τονίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Στη σημερινή συνάντηση του ΕΛΚ, οι Ευρωπαίοι ομοϊδεάτες του αναμένεται να ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις στον Αντώνη Σαμαρά. Θα προσπαθήσουν να τον εξαναγκάσουν να συνταχθεί με τη γραμμή που έχουν χαράξει η ελληνική κυβέρνηση και οι πιστωτές. Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί τις απόψεις του υποστηρίζοντας ότι ένα νέο μείγμα πολιτικής είναι αναγκαίο. Ο κ. Σαμαράς θα δηλώσει ότι συμφωνεί με τους στόχους για μείωση των δαπανών και του ελλείμματος, αλλά αυτοί μπορούν να επιτευχθούν με μία νέα συνταγή. Επίσης, θα τονίσει ότι οι ξένοι αξιωματούχοι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης όσον αφορά τις προτάσεις του κόμματος του.

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, είναι η άποψη ορισμένων στελεχών Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων που κάνουν λόγο για λαϊκισμό και δημαγωγία εκ μέρους της Ν.Δ.

Τη συγκεκριμένη κατάσταση επιχειρούν να κατευνάσουν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος καλεί τους συναδέλφους του να ακούσουν προσεχτικά την επιχειρηματολογία του κ. Σαμαρά τονίζοντας ότι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης.