«Μετά τον ανασχηματισμό, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέλαβε το δύσκολο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας. Γι’ αυτόν, η αριστερή πολιτική είναι δυνατή περισσότερο από ποτέ», γράφει η γαλλική εφημερίδα «L’Humanité», φιλοξενώντας δηλώσεις του.

Ερωτηθείς εάν μετά τον ανασχηματισμό φοβάται πως έχει ανοίξει ρήγμα μη αναστρέψιμο στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως δεν πιστεύει πως οι διαφορετικές πολιτικές δημιουργούν αξεπέραστες εντάσεις στο κόμμα. «Προσωπικά καταλαβαίνω όλες τις επιλογές των συντρόφων μου αλλά πιστεύω επίσης πως πρέπει να αναλαμβάνει καθένας τις ευθύνες του και για το λόγο αυτό ο ανασχηματισμός ήταν υποχρεωτικός. Είμαι βέβαιος πως θα παραμείνουμε ενωμένοι».

«Πρακτικά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», τόνισε σχετικά με το τι περιθώρια έχει μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση. «Θα είμαι υπουργός Εργασίας της Αριστεράς, επιμένω σε αυτό το σημείο. Έχουμε αναμφίβολα περιορισμούς σε ορισμένους τομείς αλλά είμαστε και θα παραμείνουμε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Θα εργαστούμε με σεβασμό στις υποσχέσεις που δώσαμε στους πολίτες. Θα είναι για μας η ευκαιρία να συνεχίσουμε να προωθούμε τις αριστερές ιδέες μας και να τις αντιπαραβάλουμε με εκείνες που, τα τελευταία πέντε χρόνια, οδήγησαν σε νόμους ενάντια στους εργαζόμενους και έριξαν τη χώρα στη φτώχεια. Δεν υπάρχουν διακοπές, αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, τεχνικά θέματα θα πέσουν εκ νέου στο τραπέζι», τονίζει.

Ο νέος υπουργός Εργασίας διαβεβαιώνει πως ούτε η ΕΡΤ θα κλείσει ούτε οι καθαρίστριες που επαναπροσλήφθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, ούτε εκείνοι που προσελήφθησαν το τελευταίο εξάμηνο στο δημόσιο θα βρεθούν στην ανεργία. «Θα πατήσουμε πάνω σε συμφωνίες που υπάρχουν ήδη μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών, σε κείμενο του προϋπολογισμού Σαμαρά υπήρχε η αναφορά περί 15.000 προσλήψεων. Εμείς προσλάβαμε 5.000, απομένουν άλλες 10.000. Έχουμε ήδη θέσει τις προτεραιότητες στους τομείς της υγείας, της παιδείας και στον μηχανισμό φορολογικών ελέγχων. Στον τομέα αυτό διεξάγουμε διασταυρούμενους ελέγχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς και φορολογικές δηλώσεις. Ολοκληρώνουμε μία συμφωνία με την ελβετική κυβέρνηση για να γνωρίζουμε ποιοι πλούσιοι Έλληνες έχουν λογαριασμούς στην Ελβετία, Είναι ένα από τα σπάνια σημεία που συμφωνούμε με τους Γερμανούς, οι οποίοι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο με τη Βέρνη», κατέληξε.