Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Σηφουνάκης για το ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας και πάλι ευθέως την παράταξη ότι βρίσκεται πίσω από τον προπηλακισμό που δέχθηκε προχθές στη Μυτιλήνη.

«Μου έστησαν καρτέρι και χρησιμοποίησαν ένα χυδαίο υβρεολόγιο. Δυστυχώς αυτοί οι ελάχιστοι καλύπτονται από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ονοματεπώνυμο. Ο κ.Τσίπρας μίλησε για κατασυκοφάντηση, εγώ λοιπόν θα του πω, εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και πρόσθεσε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους:

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πτοείται από τραμπουκισμούς. Θα τους αντιμετωπίζουμε όπως και τους ακροδεξιούς τραμπούκους της καρφίτσας την περίοδο του 60. Θα σας απαντήσουμε όπως το βρώμικο 89, που και τότε το ΠΑΣΟΚ δεν υπέκυψε στις απειλές και τις μεθοδεύσεις του γκρουπούσκουλου που καταντήσατε».

Στο Νίκο Σηφουνάκη απάντησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για «ορισμένους που ζηλεύουν τη δόξα του κ. Πάγκαλου»και προσθέτοντας:

«Κατανοώ τον πανικό της κυβέρνησης και τα αδιέξοδά της. Όμως η στάση του κ. Σηφουνάκη μας μεταφέρει σε σκοτεινές εποχές που ανακαλούν μετεμφυλιακές μνήμες και μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ σκοτεινούς δρόμους.

Του επιστρέφω τις κατηγορίες που διατύπωσε, μια προς μια. Κύριε Σηφουνάκη, σας τις χαρίζω απολύτως».