«Ο πρωθυπουργός ήταν ειλικρινής όταν είπε για τους κανόνες της Ευρώπης και το κόστος της αλλά σίγουρα δεν ήταν αναγκαίο η μεσαία τάξη να είναι αυτή που θα πληρώσει πρωτίστως», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο πρωθυπουργός είπε πως δεν πιστεύει στο πρόγραμμα το οποίο συμπεριλαμβάνει μεταρρυθμίσεις απελευθέρωσης αγοράς και ιδιωτικοποίησης του δημοσίου. Και αναρωτιέμαι: αν ο πρωθυπουργός ο ίδιος δεν πιστεύει στο πρόγραμμα πως θα μπορέσει να το υλοποιήσει στη συνέχεια;».

O κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα διεκδικεί ένα δάνειο που ακόμα δεν έχει πάρει. «Τα 80 δισ. δεν έχουν βρεθεί, ακόμα είμαστε στον αέρα».

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να δείξει ότι πιστεύει στην αλλαγή και στο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα υπάρχει πλειοψηφία στη βουλή σε βάθος χρόνου, σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας», συνέχισε.

Η ΝΔ θα προσέλθει συντεταγμένα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, αφού η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας κατέληξε σε μια απόφαση που όλοι θα τηρήσουν. «Αναλαμβάνουμε ένα κόστος που δεν μας αναλογεί» πρόσθεσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι στηρίζει όπως και στο παρελθόν την αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και ότι ο Τσίπρας θα έχει την διακομματική στήριξη της ΝΔ αν όντως θελήσει να προχωρήσει σε αυτό το ζήτημα.

«Δεσμευόμαστε ότι στις δυο πρώτες ψηφοφορίες θα κινηθούμε συντεταγμένα. Θα έχουμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας με την ανοχή της βουλής. Αν είναι πάνω από 40 οι διαρροές θα έχουμε πρόβλημα. Καλώ όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν το εθνικό χρέος. Το Grexit δεν έχει φύγει από το τραπέζι. Τα σχέδια είναι στα συρτάρια ακόμα. Πρέπει να υπάρχει διάθεση για διακομματική συνεννόηση», σημείωσε.