«Μήνυμα αισιοδοξίας» χαρακτήρισε τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην απογευματινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ενώ εκτίμησε ότι «για πρώτη φορά έχει η Ελλάδα την ευκαιρία να κάνει μια νέα αρχή».

«Αυτά τα 5 χρόνια χάσαμε χρόνο σε μια φοβερή διχόνοια, μνημονικών-αντιμνομονιακών», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως όμως «τώρα που έχουμε το μνημόνιο από την Αριστερά η εποχή του διχασμού παρέρχεται οριστικά».

«Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα γρήγορα και θα βγούμε από την ύφεση γρήγορα», εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε ο Τσίπρα «να βρει το θάρρος να κάνει αυτοκριτική».

«Ρίξαμε το Σαμαρά το Δεκέμβριο χωρίς λόγο, θα ήμασταν έξω από το μνημόνιο τώρα. Εάν δεν είχαν γίνει οι εκλογές του Ιανουαρίου σήμερα θα ήμασταν στις αγορές», τόνισε, παραδεχόμενος όμως ότι «όλοι οι πολιτικοί έχουμε κάνει λάθη κι εγώ περισσότερο από το Σαμαρά».

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει τώρα είναι «να αδράξουμε την τελευταία ευκαιρία που έχει η Ελλάδα να γίνει ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό κράτος, να μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «δεν θα υπάρξει επόμενη (σ.σ. ευκαιρία), μετά πάμε για δραχμή».

«Έχει έρθει η ώρα να εμπνεύσουμε τον ελληνικό λαό, μπορούμε να φύγουμε από αυτή τη μιζέρια», κατέληξε.