«Δεν μιλάμε για συγκυβέρνηση, ούτε για σύγχυση ρόλων», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, περί κυβέρνησης συνεργασίας με αναπληρωτή πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Πεταλωτής κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να κυβερνήσει και η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα να ασκήσουν το ρόλο της, αλλά στη παρούσα συγκυρία η εθνική συνεννόηση είναι αναγκαιότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν, επεσήμανε ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να στηρίξουν την τεράστια προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, για να σταλεί ένα ενιαίο μήνυμα προς τους πολίτες».

Σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η αντίδραση της ΝΔ δεν είναι ηρωισμός και αντίσταση και πρόσθεσε ότι η πρόσφατη περιοδεία του κ. Σαμαρά σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είχε χαρακτηριστικά εθνικής αποτυχίας, εξηγώντας ότι δεν εστάλη ένα ενιαίο μήνυμα, καθώς το σχέδιο της ΝΔ χαρακτηρίστηκε «μη ρεαλιστικό» και ανεφάρμοστο στη παρούσα φάση.

Επικρίνοντας την εν γένει στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν είναι άλλο πράγμα η ΝΔ, άλλο ο Σαμαράς κι άλλο η κυβέρνηση Καραμανλή και πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το ότι μπήκε η χώρα αθωράκιστη στη κρίση».

Εν τω μεταξύ, ανεύθυνες φήμες χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιφέρει περικοπές έως 40% στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

«Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός και στόχος της κυβέρνησης με το Ενιαίο Μισθολόγιο είναι να αρθούν οι αδικίες και να υπάρξει εξομοίωση στους μισθούς τους», σχολίασε ο κ. Πεταλωτής.