Την αγανάκτηση και την έντονη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου προκάλεσε η ανάρτηση στο Facebook από τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος χρησιμοποίησε μια φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς στην οποία η επιγραφή με τίτλο «Arbeit Macht Frei» έχει αντικατασταθεί από το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού από την επαίσχυντη ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρη Καμμένου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που ευτελίζει με τον πλέον χυδαίο τρόπο τη γνωστή επιγραφή στην πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς που “υποδέχθηκε” 1.500.000 Εβραίους που βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν από τους Ναζί στους θαλάμους αερίων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΚΙΣ και ζητά από την Πρόεδρο της Βουλής και τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια.

Άμεση ήταν πάντως η αντίδραση από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σε σχετική της δήλωση η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρει: «Η πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένου να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς με παραλλαγμένη την επιγραφή, είναι αμιγώς προσωπική ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση, δεν απηχεί τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

KAMMENOSDIMITRIS