Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διέψευσαν σημερινά δημοσιεύματα πως έχουν γίνει σχέδια για έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης την Κυριακή για να συζητηθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Reuters. Τόνισαν πως αν χρειαστούν περαιτέρω διαπραγματεύσεις μετά το Eurogroup  της Πέμπτης, τότε είναι πιθανό να συναντηθούν εκ νέου οι υπουργοί στο Σαββατοκύριακο, κάτι που ωστόσο δεν έχει προγραμματιστεί.

Την πληροφορία είχαν μεταδώσει οι Financial Times αναφέροντας πως αξιωματούχοι της Ευρωζώνης προετοιμάζονται για έκτακτη σύνοδο κορυφής την Κυριακή με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα εν μέσω φόβων ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία την Πέμπτη.

«Το επόμενο και, ελπίζουμε, αποφασιστικό βήμα είναι το Eurogroup  της Πέμπτης. Τυχόν περαιτέρω βήματα θα αποφασιστούν ανάλογα με το αποτέλεσμα του Eurogroup», δήλωσε ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αξιωματούχοι της ευρωζώνης άρχισαν να συζητούν σχέδια πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αν η Αθήνα χρεοκοπήσει μην πληρώνοντας τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ που πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου ενώ και οι επαφές της τελευταίας στιγμής την Κυριακή, ναυάγησαν.

«Δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες πως τυχόν συμφωνία θα γίνει πιο εύκολη ή πιο επωφελής με τον καιρό ή σε επίπεδο επικεφαλής των κρατών και των κυβερνήσεων», τόνισε ο αξιωματούχος.