Οι αναφορές που γίνονται στο εξωτερικό για την κατάσταση της χώρας έχουν αξία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, όταν ρωτήθηκε για τη χθεσινή δήλωση – στήριξη της Ελλάδας εκ μέρους του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας όμως ότι το πρωτεύον είναι «εμείς να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους, που έχουμε θέσει, παίρνοντας γενναίες αποφάσεις».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό θα αντιστρέψουμε την αναξιοπιστία για τη χώρα, που επικρατεί στο εξωτερικό, ενώ σχετικά με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αναφερόταν σε άλλες πολιτικές δυνάμεις και όχι στην κυβέρνηση.

«Έχουν την αξία τους, αλλά αυτό που μας φορά είναι το μέγεθος της ευθύνης. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει το δικό της – πρέπει, όμως, να το κάνουν και οι άλλοι», είπε.

Ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι «ο λαϊκισμός και η σύγχυση δεν προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλα τα κόμματα», καθώς όπως είπε το ζητούμενο είναι η μέγιστη κοινωνική δικαιοσύνη και η δίκαιη κατανομή των βαρών, γιατί, όπως εξήγησε, θα ξεπεραστεί η ανασφάλεια του έλληνα πολίτη, όταν ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

Όπως τόνισε η κυβέρνηση παραμένει «ανοιχτή» στην εθνική συνεννόηση και κατέστησε σαφές ότι μέτρα που έχει προτείνει η ΝΔ θα εμπεριέχονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ο κ. Πεταλωτής κάλεσε όλα τα κόμματα να πουν την αλήθεια στο λαό, όπως κάνει η κυβέρνηση και να μην περιμένουν ότι θα τα βρουν όλα έτοιμα, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει, προς το παρόν, θέμα νέας πρόσκλησης από τον πρωθυπουργό προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει κι η δυνατότητα συνάντησης εμπειρογνωμόνων των κομμάτων, όπως πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά, στην πρόσφατη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών.