«Μόνη εγγύηση για το μέλλον της χώρας είναι η δουλειά που κάνουμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τονίζοντας ότι δεν απέτυχε το Μνημόνιο και πρόσθεσε ότι «όσοι το λένε, δεν εξηγούν γιατί δεν χρεοκόπησε πέρσι η χώρα, γιατί δεν κήρυξε πτώχευση, γιατί το έλλειμμα μειώθηκε κατά 5 μονάδες».

Ο Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει την κριτική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι εκτός από τα «πιπεράτα», που βγήκαν από την συνεδρίαση του ΚΤΕ, «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδειξαν υπευθυνότητα και σοβαρότητα, μέσα σε μια ατμόσφαιρα, ειδικά για αυτούς, ισοπεδωτική. Είπαν πολλά αντάξια της σοβαρότητας που έχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι κάθε βουλευτής εκφράζεται για τον εαυτό του και δεν μπορεί να ομαδοποιηθούν, σ’ ένα ΠΑΣΟΚ που μάχεται συνεχώς και είναι δική τους απόφαση να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Σχετικά με το αν η κριτική των βουλευτών αφορά και τον πρωθυπουργό, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «εάν ακούστηκαν συλλήβδην και ατάκτως ερριμμένες εκφράσεις, δεν αντανακλούν στον Πρωθυπουργό».

Ειδικότερα για την κριτική της Βάσως Παπανδρέου στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο εκπρόσωπος είπε ότι κανείς άλλος υπουργός Οικονομικών δεν έκανε όσα έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε η κυβέρνηση, όταν ανέλαβε, το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος και της ανεργίας, που έκρυβε η κυβέρνηση Καραμανλή.