Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων καταθέτει ο Γιώργος Ζορμπάς, τέως επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης των εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο κ. Ζορμπάς αναμένεται να αναφερθεί στην αγορά δομημένων ομολόγων από τα Ταμεία. Σύμφωνα με τα πορίσματα που έχει εκδώσει η ανεξάρτητη Αρχή, επρόκειτο για μία συντονισμένη επιχείρηση από «συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».

Τα εν λόγω πορίσματα επιρρίπτουν ευθύνες για τους πρώην διοικητές ασφαλιστικών ταμείων επικουρικής ασφάλισης δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), επικουρικής ασφάλισης υπαλλήλων φαρμακευτικών εταιρειών (ΤΕΑΦΥΕ) και συντάξεως προσωπικού εφημερίδων Αθήνας – Θεσσαλονίκης ΤΣΠΕΑΘ.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα όσα θα καταθέσει για τα πορίσματα που είχε συντάξει ως επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Τα πορίσματα αυτά επειδή είχαν υπαινιχτεί «διαδρομή πολιτικού χρήματος» αποτέλεσαν την αιτία διακοπής των σχέσεων του με την κυβέρνηση της ΝΔ.