«Υπάρχει αναβρασμός στην κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν θα το κρύψω. Οι βουλευτές εισπράττουν τις αντιδράσεις των πολιτών» είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως δεν πρέπει να γίνουν οριζόντιες περικοπές και είπε «στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και οι αντοχές της κοινωνίας. Ο κόσμος κάνει θυσίες και οι εταίροι μας αυτό πρέπει να το λαμβάνουν υπόψιν».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, όταν ρωτήθηκε για την κίνηση 20 βουλευτών να στείλουν ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό επεσήμανε ότι, αν και είναι κάτι που δεν το γνωρίζει, «υπάρχει ανάγκη για πλατιά συζήτηση και στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι βουλευτές βάζουν πλάτη στα δύσκολα».

Η υπουργός είπε ότι έχει την αίσθηση πως το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα περάσει από τη Βουλή και πρόσθεσε: «Πιστεύω στο αίσθημα ευθύνης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι θα παρουσιαστεί το μεσοπρόθεσμο, θα υπάρξει συζήτηση στο υπουργικό και στην Κ.Ο. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι στην τελική παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αντοχές της κοινωνίας».

Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε ο Δημήτρης Δρούτσας για τις απόψεις του για τους βουλευτές, είπε ότι «Η στάση του δεν έχει δείξει ότι δεν υπολογίζει τους βουλευτές. Πιστεύω έπαιξε ρόλο το timing».