Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών δείχνει ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας για 15 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο υπερκοστολογημένο κατέληξε το 2006 σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 και κατά περίσταση αφορούν σε απιστία, απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, υπόθαλψη εγκληματία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος είχε διενεργήσει και την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση αυτή, αποτιμώντας τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εφέτης- ειδικός ανακριτής Γιώργος Λέκκας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι 11 από τους 15 κατηγορούμενους ενήργησαν ως οργανωμένη ομάδα επιδιώκοντας το οικονομικό όφελος.
Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο οι: Γ.Αποστολίδης, Σοφ. Πρινιωτάκης, Θεόδ. Πρινιωτάκης (εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ), Γ.Παπαμαρκάκης (εκπρόσωπος της εταιρείας ΝΑΜ), Αγάπιος Σημαιοφορίδης, Παρανγιώτα Καραδήμα (πρώην πρόεδρος και διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ) ,Παναγιώτης Δεμέστιχας,Γεράσιμος Κονιδάρης (πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ),Κων, Χρηστίδης (πρώην πρόεδρος ΤΕΑΠΟΚΑ), Χαρ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης (εκπρόσωποι της JP Morgan), Νίκος Μπόυγος ( υπάλληλος της HypoVareinsbank), Ευγένιος Παπαδόπουλος (πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης), Δημήτρης και Αγγελος Λιάτης.
Ο κ. Λιόγας προτείνει ακόμη να παραμείνουν στη φυλακή οι τρεις νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας Ακρόπολις, ενώ τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη θα έχουν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το βούλευμα που θα εκδώσουν.