Υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος για συναίνεση, διαπίστωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλο διακύβευμα την κοινωνική συνοχή.

«Έχω βγάλει το συμπέρασμα από τις χθεσινές συναντήσεις ότι υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος και πάρα πολλές προτάσεις δημιουργικές, αναπτυξιακές, δίκαιες, αποτελεσματικές, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να ενταχθούν μέσα στους στόχους με πολιτική βούληση όλων μας, για να πετύχουμε την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της χώρας που είναι τα ελλείμματα και το χρέος», είπε ο πρωθυπουργός κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόσθεσε ότι αν αυτό δεν γίνει σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Τη μεγάλη του ανησυχία εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνοντας πως ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι η κοινωνική συνοχή που απαιτεί αυτή τη στιγμή την εθνική συνεννόηση.

«Τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

«Γι’ αυτό ζητάμε από όλους δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις για να αντιμνετωπίσουμε το μεγάλο θέμα του ελλείμματος και να προστατεύσουμε τους αδύναμους», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι αν δεν προχωρήσουν αυτά τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το φάσμα της χρεοκοπίας θα επανέλθει για τη χώρα.