Γνωριμία και συνεργασία με την ομάδα προσώπων που συστάθηκε το 1997 και συνέβαλε στην παραγγελία των υποβρυχίων από την Ελλάδα το 2000, που η γερμανική δικαιοσύνη έχει ονομάσει «ομάδα Α», παραδέχθηκε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος.

Ο επιχειρηματίας, που φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομες πληρωμές μέσω οφσόρ εταιρειών, κατέθεσε πάντως ότι όλα έγιναν νόμιμα κατά τη διαδικασία προμήθειας των υποβρυχίων και ότι οι σχέσεις του με τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία των υποβρυχίων Ferostaal ήταν καθαρά επαγγελματικές.

Είπε ακόμα ότι τα χρήματα που εισέπραξε από αυτή την δουλειά είναι νόμιμα. « Τα έχω δηλώσει και έχω εισπράξει και τους φόρους, αλλά σε ποια χώρα τα έχω και πού τα έχω δηλώσει, αυτό θα το πω στον εισαγγελέα», δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αβατάγγελος.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι δεν τον γνωρίζει και δεν έχει συναντηθεί ποτέ μαζί του. Αντίθετα, παραδέχτηκε ότι γνωρίζει καλά τον κ. Μπέλτσιο, και τα υπόλοιπα μέλη της «ομάδας Α».

Αύριο έχουν κληθεί να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση, ελεγκτές του ΣΔΟΕ που ελέγχουν τα περιουσιακά στοιχεία του Ακη Τσοχατζόπουλου.