Μια μέρα πριν τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός δοκιμάζει σήμερα την συνοχή και την συναίνεση του υπουργικού του συμβουλίου.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν καθοριστικό καθώς με εντολή του πρωθυπουργού έγινε ένας άτυπος γύρος επαφών με τους υπουργούς όχι μόνο για να ενημερωθούν αλλά κυρίως για να καμφούν οι όποιες ενστάσεις.

Το μήνυμα ήταν σαφές. «Το μεσοπρόθεσμο είναι η τελευταία ευκαιρία και για τη χώρα και για την κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες παλινωδίες. Θα το αντέξουμε αν εμφανιστούμε ενωμένοι και σίγουροι».

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού διεμήνυσαν στους υπουργούς ότι «δεν είναι ώρα ούτε για ανασχηματισμούς ούτε για εκλογές» προφανώς σε μια προσπάθεια να σταματήσει η σχετική φημολογία η οποία έχει αδρανοποιήσει πολλά κυβερνητικά στελέχη.

Βέβαια την ίδια στιγμή εκτός από το καρότο το Μαξίμου έχει ενεργοποιήσει και το μαστίγιο. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός είναι πλέον αποφασισμένος -αν συναντήσει την αντίσταση του υπουργικού έστω και μεμονωμένα- να προχωρήσει σε ανασχηματισμό δημιουργώντας ένα υπουργικό συμβούλιο με σεβαστό αριθμό τεχνοκρατών…