Αρχίζει στις 9:15 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο – Μέγαρο Μουσικής το 12ο Καταστατικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων που θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου.

Στις 9:30 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης συναντάται με τον υπουργό Γενικής Διοίκησης Επιθεώρησης Ποιότητας της Κίνας, Zhi Shuping. Κατά τη συνάντηση θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας για θέματα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και θα ανταλλαγούν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στις 11:30 στο υπουργείο Εξωτερικών συνάντηση του υπουργού Δημήτρη Δρούτσα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα Alexander Grushko.

Στις 15:30 ώρα Ελλάδας (10:30 π.μ. -ώρα Ν. Υόρκης) θα προσαχθεί σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο Ντομινίκ Στρος-Καν.

Στις 17:00 στη Βουλή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Στις 18:00 συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο. στο επίκεντρο η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την ολοκλήρωσή του αναμένεται η ανακοίνωση μέτρων.