Στο Όσλο βρίσκεται για δεύτερη ημέρα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, με θέμα: «Η ατζέντα μετά την κρίση για την κεντροαριστερά», που διοργανώνει το Δίκτυο Προοδευτικής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Νορβηγική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων και με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού της Νορβηγίας, Jens Stoltenberg. Το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον Νορβηγό ομόλογό του.

Ολοκληρώνεται σήμερα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» η τριήμερη εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας, της Αυτοδιοίκησης και των Οικολογικών Οργανώσεων, με στόχο να μάθουν οι μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να προστατεύουν τη φύση και το περιβάλλον. Το τριήμερο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης οργανώθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Φώφη Γεννηματά και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας. Στην τριήμερη γιορτή για το περιβάλλον συμμετέχουν 1.000 παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Δυτικής Αττικής. Τις εκδηλώσεις υποστήριξαν οι Δήμοι: Ιλίου, Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Περιστερίου και το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Αρχίζουν σήμερα στο Grand Resort Lagonissi οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου που διοργανώνει η Εταιρεία Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ). Τα μυστικά της εμπνευσμένης ηγεσίας σε δύσκολους καιρούς και η προετοιμασία για την «επόμενη ημέρα» είναι τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν το Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας 2011, που έχει με γενικό τίτλο «Riders on the Storm: Ηγέτες πέρα και πάνω από τα δύσκολα».

Από σήμερα έως την Κυριακή η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων μετατρέπεται σε Αγροτικό Χωριό, το AGRO Quality Φεστιβάλ, με εκθέσεις αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με ημερίδα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός», με Συνέδριο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» και με εργαστήρια που θα αναπαριστούν την παραγωγή στην ύπαιθρο. Παραδοσιακό ελαιοτριβείο, Το παλαιό οινοποιείο, μελισσοκομείο, το τυροκομείο του χωριού, αποσταγματοποιείο, ο μύλος του Αιγαίου, το μπακάλικο της πλατείας, τα κάρα με τα φρούτα, παρασκευαστήριο παστελιού, το εργαστήριο λουκουμιών, το ζύμωμα και το ψήσιμο του ψωμιού, εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών, ελληνική καραμέλα και η παρασκευή πράσινου σαπουνιού. Στις 2 στην Τεχνόπολι θα βρεθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Στις 11:00 συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Την ίδια ώρα στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ συνέντευξη Τύπου από τον γενικό γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων John Monks, τον πρόεδρο της ΓΣΕ Γιάννη Παναγόπουλο και τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο, στο πλαίσιο του 12ου συνεδρίου της ΣΕΣ στην Αθήνα από τις 16 έως τις 19 Μαΐου, με θέμα: «Κινητοποίηση για την Κοινωνική Ευρώπη».

Στις 12:00 στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, παρουσία των ηγεσιών των τριών Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛΑΣ, Λιμενικό, Ακτοφυλακή, Πυροσβεστική, ΕΥΠ , για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους δικαίου.

Στις 17:00  διάσκεψη με την παρουσίαση σημαντικών επιστημονικών μελετών από τα Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Κέντρα, στο πλαίσιο της διεξαγωγής στην Αθήνα του 12ου συνεδρίου της ΣΕΣ, με θέμα: «Κρίση και συνδικαλιστικές στρατηγικές».

Στις 17:30 μ.μ. στο Ίδρυμα Εικαστικών τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη  εκδήλωση με θέμα «Περισσότερη Ευρώπη» για τις γυναίκες: η Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών, διοργανώνουν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Ιδρυμα Robert Schuman.

Με τους εκπροσώπους της τρόικας συναντάται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ. Αντώνης Σαμαράς.