Την προηγούμενη Παρασκευή συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Επερώτηση Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Μεταξύ των Εισηγητών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Γρηγόρης Αποστολάκος, ο οποίος έκανε λόγο για προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού από τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη που επιβεβαιώνεται καθημερινά με ολοένα και καινούργια στοιχεία.

Ειδικότερα σημείωσε πως η ψήφιση του Καλλικράτη αποτελεί πολιτική απάτη γιατί :

1. Η κυβέρνηση γνώριζε πολύ πριν τις εκλογές τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά προχώρησε με πλήρη επίγνωση και δόλο σε μία διοικητική μεταρρύθμιση, η οποία θα κατέληγε σε φιάσκο που θα το πληρώσει ο λαός και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

2. Ήξερε πως δεν διαθέτει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για την υλοποίησή του.

3. Δεν τον συνόδευσε με την απαραίτητη φορολογική μεταρρύθμιση και τη γενικότερη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και του κράτους.

«Μου δίνετε την εντύπωση της λαχανιασμένης κυβέρνησης και του λαχανιασμένου Υπουργού που τρέχετε, νομίζοντας πως έχετε διανύσει χιλιόμετρα, αλλά στην ουσία τρέχετε επί τόπου» ήταν το σχόλιο του κ. Αποστολάκου για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του Υπουργείου Εσωτερικών. «Σας προειδοποιούμε πως αν συνεχίσετε κατά αυτό τον τρόπο, θα υποστείτε τη μήνιν του Ελληνικού λαού και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία καταρρέει. Αλλά τα επίχειρα αυτής της άφρονος πολιτικής δεν θα τα πληρώσετε εσείς. Θα έχετε φύγει από τη θέση αυτή. Κάποιοι άλλοι θα τα πληρώσουν είτε μέσα από το κόμμα σας, είτε από άλλα κόμματα».
Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο Λάκωνας Βουλευτής τόνισε πως «οι Έλληνες πολίτες μπορούν να ανεχθούν σκληρές πολιτικές όταν οι ηγέτες τους δίνουν όραμα, πίστη, ελπίδα. Όταν όμως βλέπουν ανήμπορες κυβερνήσεις και άτολμους ηγέτες διακατέχονται από κατάθλιψη, απελπισία και φόβο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής σας».

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Αποστολάκος κατήγγειλε τον Ι. Ραγκούση ότι είπε ψέματα στην Ολομέλεια της Βουλής, διαστρέφοντας ή αγνοώντας τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον Καλλικράτη.