Δριμεία κριτική εξαπέλυσε ο τομεάρχης Παιδεία της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, προς την ηγεσία του υπουργείου εν όψει της έναρξης των Πανελληνίων εξετάσεων, καθώς, όπως τονίζει, αφήνει ανενημέρωτους τους υποψηφίους φοιτητές, ενώ «κατόρθωσε να απαξιώσει και έναν, ίσως από τους ελάχιστους πλέον στη χώρα μας, αξιόπιστο και αμερόληπτο θεσμό, αυτόν των εισαγωγικών εξετάσεων».

Αναλυτικά, είπε:

«Λίγες πλέον ημέρες απέμειναν για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων και το υπουργείο Παιδείας αφήνει ανενημέρωτους τους υποψηφίους φοιτητές για τα Τμήματα και τον αριθμό των εισακτέων.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατόρθωσε να απαξιώσει και έναν, ίσως από τους ελάχιστους πλέον στη χώρα μας, αξιόπιστο και αμερόληπτο θεσμό, αυτόν των εισαγωγικών εξετάσεων. Από διαρροές στον τύπο και από δημοσιεύματα – προσφιλής μέθοδος της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας – πληροφορούνται οι ενδιαφερόμενοι τις προθέσεις για τις περικοπές του αριθμού των εισακτέων και τις καταργήσεις τμημάτων. Για πρώτη ίσως φορά οι υποψήφιοι προσέρχονται στις εξετάσεις χωρίς να γνωρίζουν στοιχειώδεις πληροφορίες για το μέλλον τους. Πληροφορίες που ήταν υποχρεωμένο το Υπουργείο να έχει δώσει προ μηνών. Αλλά δυστυχώς το σλόγκαν “πρώτα ο μαθητής” έχει καταντήσει «πρώτα η διάλυση της Παιδείας» και αυτό είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Επιτέλους ας ενημερώσουν τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους επίσημα για τις στοιχειώδεις πληροφορίες που χρειάζονται, ας αναλογιστούν λίγο τον κόπο, τις θυσίες, τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν όλα αυτά τα νέα παιδιά και οι οικογένειές τους».