«Δημιουργούμε όλο το απαραίτητο αναπτυξιακό πλέγμα ώστε οι κανόνες να είναι κοινοί και ξεκάθαροι για όλους, ώστε το κράτος και η γραφειοκρατία να μην αποτελούν τροχοπέδη για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, χαρακτηρίζοντας το νέο αναπτυξιακό νόμο και το ΕΤΕΑΝ «μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης να επαναφέρει τη χώρα σε ανοδική αναπτυξιακή τροχιά».

Είπε ότι ο νέος επενδυτικός νόμος έχει στο επίκεντρο την έμφαση στην υγιή επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, την πράσινη ανάπτυξη και τη διαφάνεια στη χρήση του δημοσίου χρήματος και ότι το ΕΤΕΑΝ θα αποτελέσει άλλον έναν μοχλό στήριξης για τους υγιείς επιχειρηματίες.

«Δεν αντιμετωπίζουμε την ανάπτυξη με οραματικού τύπου εξαγγελίες που μόνο ευχές εκφράζουν, όπως έχουμε δει στο παρελθόν», είπε και υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι η ενεργοποίηση των υγιών δυνάμεων της αγοράς του τόπου μας προς οικονομική και κοινωνική ωφέλεια όλων των πολιτών».

Χαρακτήρισε δε τον αναπτυξιακό νόμο και το ΕΤΕΑΝ σημαντικά εργαλεία για την απελευθέρωση των δυνάμεων αυτών.

Σχετικά με τη χτεσινή δημοπρασία των εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι είχαμε δανεισμό με ευνοϊκούς όρους σε δύσκολες διεθνείς συνθήκες «και μάλιστα καλύτερους όρους από την Πορτογαλία» και ότι «οι διαψεύσεις όσων κινδυνολογούσαν και κινδυνολογούν έρχονται στην πράξη και συνεχίζουν να έρχονται».