Δύο επιλογές έχουν οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την Αλ. Παπαρήγα, η οποία
προέβλεψε πως αναμένονται ακόμα χειρότερες μέρες. Επισκεπτόμενη τα Χανιά
η κ. Παπαρήγα είπε πως οι εργαζόμενοι μπορούν είτε «να σκύψουν το κεφάλι και να κλαίνε τη μοίρα τους» είτε να «αποφασίσουν ότι πρέπει
να δείξουν καθημερινά και με διάφορους τρόπους τη μη συμφωνία τους. Να
απορρίψουν όλους τους σκοπούς και όλα τα επιχειρήματα που έχουν τεθεί για το Μνημόνιο».

Η γγ του ΚΚΕ προέβλεψε «μαζική φτώχεια» τους επομένους δυο -τρεις μήνες και «απόλυτη μείωση των εισοδημάτων, κάτι που μέχρι
σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί» και υπογράμμισε πως για πρώτη φορά υπάρχει
στη χώρα ονομαστική μείωση των μισθών και των συντάξεων.

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικού, πολιτικού ρεύματος που θα έχει ως στόχο την ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης στη χώρα και ενός κινήματος που θα αλλάζει το συσχετισμό δύναμης μέσα στην κοινωνία και θα διεκδικεί ρήγματα και ανατροπές των νόμων του Μνημονίου.

H κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε το πρωί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ανακύκλωσης – κομποστοποίησης απορριμμάτων στα Χανιά, όπου κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα σωματεία και όπως χαρακτηριστικά είπε, «να υπάρχει μια πολύμορφη αντίδραση».

«Δεν είναι μόνο η Βουλή που αποφασίζει. Να το πούμε καθαρά. Είναι και τα συνδικάτα που καθορίζουν, είναι και οι τοπικές εκλογές που καθορίζουν, είναι και η στάση η καθημερινή, στο τόπο δουλειάς και στη γειτονιά. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα αλλάζει το συσχετισμό στην κοινωνία και που θα διεκδικεί ρήγματα και ανατροπές. Ανατροπές και των νόμων του Μνημονίου» τόνισε η κ. Παπαρήγα.