«Δεν μιλάμε για μισθούς και συντάξεις», αποσαφήνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αναφορικά με τα διορθωτικά μέτρα για το 2011 και τόνισε ότι «σαφώς και βγαίνει το πρόγραμμα, γιατί υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις».

Ερωτηθείς δε αν στα διορθωτικά μέτρα θα εμπεριέχονται αύξηση ΦΠΑ και έμμεσων φόρων, δήλωσε ότι θα αφορούν σε διαρθρωτικές αλλαγές και περιστολή των δαπανών και σημείωσε πως οι αποφάσεις θα σχεδιαστούν και θα ανακοινωθούν αρμοδίως.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε για μία ακόμη φορά ότι έχουν διαψευστεί οι Κασσάνδρες, αλλά παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Οικονόμου σχετικά με το μνημόνιο και που – κατά την ερώτηση – προσομοιάζει στο επιχείρημα που χρησιμοποιεί και η αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφενός είπε ότι ο κ. Οικονόμου σαφώς και ξεκινάει από μια διαφορετική αφετηρία από αυτή που ξεκινάει και δυστυχώς τελειώνει η αντιπολίτευση και αφετέρου τόνισε ότι «αυτό το πρόγραμμα βγαίνει. Είναι στο χέρι μας να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα ότι βγαίνει» και σημείωσε ότι «έχουμε κάθε δυνατότητα ως χώρα, ως πολιτικό δυναμικό και ως κυβέρνηση, να το βγάλουμε αυτό το πρόγραμμα και αυτό κάνουμε».

Στη συνέχεια προσπάθησε να αποκλιμακώσει το θέμα με τους βουλευτές σχετικά με χτεσινή συνεδρίαση των εισηγητών ΚΤΕ και προέδρων των κοινοβουλευτικών επιτροπών που φέρεται να είπαν ότι δεν ενημερώνονται από τους υπουργούς, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως όταν γίνεται δουλειά, θα υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να έχει διασύνδεση με τους βουλευτές και εκτίμησε ότι «σε γενικές γραμμές τα πράγματα πάνε πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα».

Ερωτηθείς σχετικά με χτεσινές δηλώσεις υπουργών ότι η κυβέρνηση λέει όλη την αλήθεια για την οικονομία, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι σαφώς και δεν υπάρχει κανένα οργανωμένο σχέδιο για να διαψευστούν ή να διασκεδαστούν οι αγωνίες του κ. Λοβέρδου, «ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι διακυβεύεται στη χώρα και εξέφρασε την αγωνία και την άποψή του και, ούτως ή άλλως, δεν ήταν επικριτικός».

Αναφορικά με ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg, κατά την οποία κανένας ξένος επενδυτής δεν θα θελήσει να μισθώσει ακίνητα που θα πρέπει να αναπτύξει με τρόπο που θα υποδείξει η κυβέρνηση, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο να υλοποιηθεί το σχέδιο ώστε η κατασπαταλημένη ή η αδρανοποιημένη δημόσια περιουσία να αξιοποιηθεί «με τον τρόπο που μόνο η κυβέρνηση θα κρίνει».

Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί υποδείξεις από οποιονδήποτε άλλον, εκτός πολιτικής διαδικασίας και οι οποίες μπορεί να γίνονται, είτε καλοπροαίρετα, είτε με άλλους σκοπούς.

Όσον αφορά σε χτεσινές σχετικές αναφορές του πρωθυπουργού, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι οι συσκέψεις και οι συνεδριάσεις αυτής της κυβέρνησης είναι τόσο συχνές που δεν αποτελούν μεγάλο γεγονός, αντίθετα με ό,τι γινόταν επί ΝΔ. Είπε ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός σχολίασε πως όταν υπάρχει παραγόμενο έργο μέσα από τις συσκέψεις, δεν πρέπει να απομονώνονται κάποια σημεία, που είναι αντικείμενο παραπολιτικής και όχι πολιτικής.

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τον Τύπο κάθε άλλο παρά χειραγωγούμενο τον επιθυμεί και πρόσθεσε πως οι πρακτικές της, σε σχέση με τον Τύπο και την επικοινωνία απέχουν παρασάγγας από τις πρακτικές του παρελθόντος και κυρίως από την κυβέρνηση Καραμανλή.