Όποιος τολμήσει να προτείνει εκλογές σε αυτή τη χρονική συγκυρία «θα φάει καρπαζιές», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης προσθέτοντας πως δεν μπορεί ενώ υπάρχει φρέσκια λαϊκή εντολή, αβίαστα κάποιοι να ζητούν εκλογές και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε μονόδρομο μια κυβέρνηση «οικουμενικής αντίληψης με τους ικανότερους ανθρώπους που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα». Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως «εάν ο κ. Παπανδρέου προέβαινε σε μια τέτοια ενέργεια τώρα, θα έμενε στην Ιστορία. Ούτως ή άλλως όμως θα τον προλάβουν τα γεγονότα».

Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως «το φορτίο του Υπουργού Οικονομικών στην παρούσα κρίση είναι πολύ βαρύ γι΄αυτόν. Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει την ίδια γλώσσα με τον κ. Τρισέ, όπως για παράδειγμα τον κ. Παναγιώτη Γεννηματά ή αντίστοιχες προσωπικότητες που θα μας βγάλουν από το αρνητικό κλίμα. Δεν μπορεί να μην έχουμε πάρει τον κ. Παπαδήμα ούτε ένα τηλέφωνο ώστε να τον αξιοποιήσουμε κατάλληλα αλλά να τον αφήνουμε να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Columbia. Μπροστά λοιπόν σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα στέλνεις τους καλύτερους παίκτες και όχι τα “τσικό”».

Όσο για τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «σέμπρο Καραμανλικό», ο οποίος «δεν μπόρεσε να αποφύγει τη ρήξη με τους Μητσοτακικούς και γι’ αυτό κατ’ ανάγκην τα βρίσκει με τους Καραμανλικούς. Ο κ. Σαμαράς προστρέχει σήμερα στον Καραμανλισμό, όχι από ιδεολογία, αλλά όπως κάποιος προστρέχει στον οδοντίατρο».