«Ποιος είναι ο κ. Χατζηγάκης;», απάντησε με ιδιαιτέρως απαξιωτικό τόνο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, όταν ερωτήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού, Σ. Χατζηγάκη, ο οποίος δήλωσε φίλος και συνομιλητής της Ντόρας Μπακογιάννη ενώ παράλληλα μίλησε και για… φιρφιρίκους που υποτιμούν και υπονομεύουν τον Κ. Καραμανλή.

«Θεωρώ πως το κόμμα της κ. Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή και με δεδομένο ότι ο δικομματισμός καταρρέει είναι πολύ πιθανόν να παίξει και κεντρικό ρόλο. Έχω φιλικές σχέσεις μαζί της, σίγουρα κουβεντιάζω, όπως κουβεντιάζω και με όλους τους πολιτικούς» είπε στη συνέντευξή του ο κ. Χατζηγάκης ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές και για «γαλάζια» στελέχη – μίλησε για «φιρφιρίκους» -που όπως είπε υποτιμούν τον Κώστα Καραμανλή καλλιεργώντας κλίμα εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός ανταπάντησε ότι δεν έχει «πολιτική αμνησία», ενώ είπε χαρακτηριστικά: «ανταποδίδω την απαξίωση: Ποιος είναι ο κ. Μιχελάκης;»

Στελέχη περί τον πρόεδρο του κόμματος σημείωναν ότι είναι «περίεργη η εκτίμηση που κάνει ο κ. Χατζηγάκης όταν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΔΗΣΥ δεν πιάνει το όριο του 3%». Ο κ. Χατζηγάκης πάντως, ο οποίος είναι πολιτικός φίλος του κ. Γιώργου Σουφλιά, είχε από καιρό σωρεύσει διαφωνίες με την πολιτική που ακολουθεί το κόμμα.