Συνέντευξη στην βουλγαρική εφημερίδα «Κάπιταλ» παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση.
«Η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους δεκαοχτώ μήνες προσπαθεί, μ’ ένα πολύ σοβαρό πρόγραμμα, να αντιμετωπίσει την κρίση», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Με περικοπές μισθών και συντάξεων, που είναι πολύ επώδυνες για τους πολίτες και με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως το άνοιγμα των “κλειστών” επαγγελμάτων και το νέο φορολογικό και συνταξιοδοτικό σύστημα. Ήδη είχαμε τα πρώτα αποτελέσματα. Μέσα σε ένα χρόνο το έλλειμμα μειώθηκε περισσότερο από έξι μονάδες».

απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του διεθνούς οίκου Moody’s, για μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας ο Δ. Δρούτσας τόνισε ότι «πρέπει καταρχήν να τεθεί το ερώτημα ποια είναι η νομιμοποίηση αυτών των διεθνών οίκων αξιολόγησης. Η Ελλάδα έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες αξιολογήσεις, που εν μέρει είναι ακατανόητες και άδικες, ενώ τίθεται και το ερώτημα για το χρονικό σημείο, το οποίο επιλέγεται για την ανακοίνωση αυτών των αξιολογήσεων» και πρόσθεσε: «η Ελλάδα εφαρμόζει πολύ αποτελεσματικά αυτά που έχει συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους της, κάτι που αναγνωρίζουν και οι ίδιοι. Βλέπουμε, όμως, ότι μόνο οι διεθνείς αγορές δεν αντιδρούν θετικά. Γιατί; Είναι εμφανές, ότι δεν πρόκειται για μια κατεξοχήν ελληνική κρίση. Και η ΕΕ πρέπει να στείλει πειστικά μηνύματα στις αγορές, προκειμένου να τις καθησυχάσει».

Σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη, ο κ. Δρούτσας, απαντά ότι πρέπει να τερματισθεί η βία και να γίνει σεβαστή η βούληση του λιβυκού λαού, επισημαίνει την ανάγκη διατήρησης ενιαίας στάσης της διεθνούς κοινότητας στην αντιμετώπιση των εξελίξεων στη χώρα και υπογραμμίζει ότι «η στρατιωτική επέμβαση αποτελεί πάντα το έσχατο μέσο».