Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση εργαζομένων στην Cosmote. Διεκδικούν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, την ανάκληση όλων των βλαπτικών, αυθαιρέτων, καταχρηστικών και μονομερών αποφάσεων των Διοικήσεων του ΟΤΕ.

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Τις εργασίες θα ανοίξει ο γραμματέας Μιχάλης Καρχιμάκης και θα ακολουθήσει ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου. Στις 4 μ.μ. θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την εκλογή τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο πραγματοποιείται στην Αθήνα η η συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΣΚ .

Στο Ελσίνκι συνεδριάζουν σήμερα οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τη συμμετοχή και του Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συνάντηση με τον νικητή των εκλογών της Ιρλανδίας, Έντα Κένι.

Στις 13:00 στην ουγγρική πρεσβεία, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας θα παρακαθίσει με τους πρέσβεις των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο πρέσβης της Ουγγαρίας Jozsef Toth στο πλαίσιο της ουγγρικής προεδρίας της Ε.Ε.

Στις 13:30 στο coffee bar Oval (Φιλικής Εταιρείας 1, περιοχή Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη) συνέντευξη Τύπου της Πέμης Ζούνη και της ομάδας των έξη+ για την παράσταση με τίτλο: «Τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δεν διαλύονται ποτέ», του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη.

Από τις 4 έως τις 9 το βράδυ τίθενται σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο για τον εορτασμό του τριημέρου της Αποκριάς. 

Στις 17:00 στο Ζάππειο Μέγαρο, κοινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) , Poul Nyrup Rasmussen, στο πλαίσιο της συνάντησης των ηγετών του ΕΣΚ.

Στις 17:00 στον κινηματογράφο «Απόλλων», Σταδίου 19, εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας με θέμα: «Ο πολιτικός ρόλος των γυναικών και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης», διοργανώνει το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ελλάδα. Θα προβληθεί η ισπανική ταινία με τίτλο: «Μέσα από τα μάτια σου», της Iciar Bollain.

Την ίδια ώρα στο Dasein, Coffee, Arts & Spirits, Φιλοσοφικό Καφενείο, Σολωμού 12, Πλατεία Εξαρχείων θα γίνει η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της Εταιρείας Θεωρίας, Ερευνας και Διδακτικής Ιστορίας. Δυνατή θα είναι η εγγραφή νέων μελών.

Στις 20:00 στην Αίγλη του Ζαππείου δείπνο εργασίας των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.