Δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την προγραμματισμένη μέσω Διαδικτύου για σήμερα συγκέντρωση έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, καταδικάζοντας αυτό το «υποκινούμενο και μεθοδευμένο σχέδιο».

Ειδικότερα, χαρακτήρισε «αποτροπιαστικό» να δημιουργούνται τέτοιου είδους «οργανωμένες κινήσεις δήθεν έκρηξης οργής» και τόνισε ότι είναι γνωστό από την ιστορία τι σημαίνει «αγανακτισμένοι πολίτες».

«Τέτοιου είδους ενέργειες, μέσα από μια οργανωμένη πολιτική δραστηριότητα, ειδικά εναντίον ενός πρώην πρωθυπουργού που έχει προσφέρει πολλά στη χώρα, είναι πραγματικά καταδικαστέες», σημείωσε και τόνισε ότι κινήσεις όπως αυτές με τις οποίες καθυβρίζεται και στιγματίζεται μια πολιτική προσωπικότητα είναι αποπροσανατολιστικές, δεν εξυπηρετούν κανένα δημόσιο συμφέρον και τείνουν στα όρια της αυτοδικίας.

«Πρόκειται για μεθοδευμένο και υποκινούμενο σχέδιο και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πώς και με ποιους τρόπους υποκινείται», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η ΝΔ έχει ευθύνη να συμμαζέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Τέλος, χαρακτήρισε λυπηρό και αξιοπερίεργο να στοχοποιείται ο κ. Σημίτης, ένας πρώην πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που, όπως επεσήμανε, έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ, δημιούργησε ρυθμούς ανάπτυξης που η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή φρόντισε να φέρει σε σημείο ύφεσης και δημιούργησε αξιοζήλευτους θεσμούς.