Το κίνημα «Δεν πληρώνω» είναι «απειλητικό» για την ελληνική κυβέρνηση αλλά και για τις προσπάθειες της χώρας να εξέλθει της κρίσης χρέους κατά το πρακτορείο Reuters!

Σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο κάνει λόγο ούτε λίγο ούτε πολύ μιλά για… επικίνδυνο φαινόμενο. Για ένα κίνημα «πιο ύπουλο από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ή τους αναρχικούς που πετάνε μολότοφ», για μια «μορφή απολίτιστης ανυπακοής» που όμως έχει λαϊκό έρεισμα και ως εκ τούτου θεριεύει μέρα με τη μέρα, καθώς απευθύνεται στον μέσο Έλληνα που είναι «αηδιασμένος από τις μειώσεις των μισθών, τις αυξήσεις των φόρων, την ώρα που διεφθαρμένοι πολιτικοί οι οποίοι θεωρούνται ως υπεύθυνοι για την κρίση μένουν ατιμώρητοι».

Κατά το Reuters το γεγονός πως το κίνημα «Δεν πληρώνω» στερεί πλέον ζωτικά έσοδα από την κυβέρνηση και κατά συνέπεια «απειλεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Ελλάδας να ξεφύγει από την κρίση χρέους που ταράζει την ευρωζώνη».

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι το Reuters ουσιαστικά εκφράζει τους φόβους των ηγεσιών της ευρωζώνης, οι οποίες φοβούνται πράγματι πολύ περισσότερο τέτοια κινήματα από διαδηλώσεις και απεργίες καθώς αυτά μπορεί πολύ εύκολα να εξαπλωθούν και να πάρουν πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.