Τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κινήματος ΕΔΕΚ Κύπρου, Γιαννάκη Ομήρου θα δεχθεί στις 13:00 σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Στις 14:00 ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων καθηγητή, Ι. Βλαχογιάννη.

Από τις 10:30 έως τις 13:00 στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών διοργανώνεται η πρώτη Εθνική Περιοδεία της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας. Μέχρι σήμερα, έχουν υπογράψει τη Χάρτα περισσότεροι από 2.000 ευρωπαϊκοί ιδιωτικοί οργανισμοί, κοινωνικοί φορείς και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τους οποίους οι 41 είναι από την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπό την παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, 64 οργανισμοί θα δεσμευτούν για πρώτη φορά ή θα ανανεώσουν τη δέσμευσή τους να λάβουν μέτρα οδικής ασφάλειας.

Στις 12:00 οι Οικολόγοι Πράσινοι θα επιδώσουν διάβημα προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το διάβημα γίνεται με αφορμή την πρόσφατη ετήσια έκθεση του Ε.Σ.Ρ για την πολιτική πολυφωνία στα τηλεοπτικά μέσα εθνικής εμβέλειας, όπου τα ποσοστά κάλυψης των Οικολόγων Πράσινων σε σχέση με το εκλογικό τους ποσοστό είναι αναλογικά τα χειρότερα από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Στις 12:30 στο δημαρχείο Αθηναίων ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης θα δώσει την πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στις 13:30 στο κτήριο Υπατία δίνεται συνέντευξη Τύπου με θέμα την απεργία πείνας των 300 μεταναστών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στις 14:00 στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στον Περισσό, συνάντηση της γενικής γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, με το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης του εργοστασίου Σερρών.

Στις 15:00 η εξ αναβολής συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη.

Από τις 15:00 έως τις 19:30 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο Τομέας Γυναικών του κόμματος διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «100 χρόνια αγώνες Γυναικών, ίσες ευκαιρίες και ισότητα των φύλων στον 21ο αιώνα, ενδυνάμωση των Γυναικών». Θα περευρεθούν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος του PES Women Zita Gurmai.

Από τις 16:00 έως τις 19:00 στο αμφιθέατρο Βεργίνα του ΕΚΕΤΑ, εκδήλωση υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΣΕΒΕ και Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και ημέρα «Ανοικτών Θυρών» για το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών».

Στις 17:00 συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ. Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος θ ενημερώσει τα μέλη του Τομέα για την τροπολογία σχετικά με τις μεταγραφές.

Στις 20:00 στο αμφιθέατρο του Αθήνα 984, τα Μουσικά Σύνολα Κρυονερίου θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στη ζωή και τα τραγούδια της Edith Piaf. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Ειδικό Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης «Ηλιοτρόπιο». Προπώληση εισιτηρίων: Καταστήματα Metropolis