Ημερίδα ενημέρωσης και διαλόγου με τους δημάρχους της χώρας διοργανώνεται σήμερα στο υπουργείο Παιδείας. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας των συναρμόδιων υπουργείων, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, ενώ έμφαση θα δοθεί στις νέες αρμοδιότητες Παιδείας που μεταφέρονται πλέον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ημερίδα αρχίζει στις 10:00

Από τις 8 έως τις 12 η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας προγραμματίζοντας και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Σήμερα διεξάγεται στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη. Αντικείμενο της συζήτησης το δημογραφικό ζήτημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές πολυμελείς οικογένειες.

Στις 10:30 η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συναντάται με εκπροσώπους της ΓΣΣΕ για το πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας αλλοδαπών.

Από τις 11:00 αποσύρονται στα αμαξοστάσια τα λεωφορεία, καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Θα επιστρέψουν στους δρόμους στις 17:00. Από τις 13:00 έως τις 17:00 σηκώνουν χειρόφρενο και τα τρόλεϊ.

Στις 11 ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης συναντάται με τον υφυπουργό Ενέργειας της Ελβετίας, Walter Steinmann. Κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν θέματα διμερούς ενεργειακής συνεργασίας.

Στις 12:00 η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συναντάται με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΣΕ για τις κλαδικές συμβάσεις και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Την ίδια ώρα στο Αμφιθέατρο Νέου Μουσείου Ακρόπολης, η υπουργός Εξωτερικών Μαριλα Ξενογιαννακοπούλου μιλά στην εκδήλωση με θέμα «201: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τους πολίτες της Ε.Ε.» που διοργανώνει η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στις 14:00 αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς συναντάται με εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων.

Μία ώρα αργότερα, στις 15:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.