Aπορρίπτει το ενδεχόμενο παραίτησής του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζoντας ότι η φυγή από τα προβλήματα δεν είναι στον χαρακτήρα του.

Λόγος παραίτησης για τον υπουργό Οικονομικών θα ήταν όπως αναφέρει να μην μπορεί να στηρίξει τις αποφάσεις της κυβέρνησης στην οποία υπηρετεί και μέχρι τώρα δεν έχει νιώσει καμία στιγμή αδυναμία να στηρίξει τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και της χώρας.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News o κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει ακατανόητη την άρνηση της Ν.Δ. να προσέλθει στο διάλογο για τα μέτρα που θα ληφθούν την περίοδο 2012- 2014 και σημειώνει ότι η διαρκής διαφωνία και αντίδραση χωρίς αντιπροτάσεις και εναλλακτικές λύσεις καταφέρνει μόνο να καθυστερεί τη λύση και να επιδεινώνει το πρόβλημα.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο οι εκλογές να γίνουν πριν ολοκληρωθεί η εντολή τετραετίας και σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού σημείωσε ότι αυτό είναι απόφαση του πρωθυπουργού.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ανήκει στον ίδιο η ευθύνη υλοποίησης του Μνημονίου τονίζει πως πρόκειται για υποχρέωση της χώρας και είναι ευθύνη της κυβέρνησης συνολικά να επιτευχθούν οι στόχοι.

Εκτίμηση του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου θα υπάρξει συμφωνία ωστόσο δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν ανώδυνα νέες καθυστερήσεις και αναβολές στην ευρωζώνη.

Υπενθύμισε ότι η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου έχει αποφασιστεί πολιτικά σε υψηλό επίπεδο και άρα θεωρείται δεδομένη ως μέρος της συνολικής λύσης που θα αποτυπωθεί μαζί με όλες τις λεπτομέρειες του ευρωπαϊκού μηχανισμού.